Medicina estetică – frumusețe fără bisturiu
Medicina estetică se concentrează pe îmbunătățirea înfățișării și tratamentul specific al unor aspecte așa-zis inestetice: cicatrici, riduri, alunițe, pete de ficat, exces de grăsime, celulită, păr nedorit, decolorare a pielii sau vene-păianjen.
În mod tradițional, medicina estetică include proceduri non-chirurgicale sau minim invazive, de tip injectare: tonifierea pielii cu radiofrecvență, liposucție non-chirurgicală, peeling chimic, mezoterapie injectabilă.
Procedurile de medicină estetică pot îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții, bunăstarea psihologică și funcția socială a persoanelor care apelează la aceste tratamente.
Domeniul medicinii estetice este o nouă tendință în medicina modernă. Pacienții nu numai că doresc să fie sănătoși, ci și să se bucure de viață, să fie în bună formă fizică și să minimalizeze efectele îmbătrânirii.
Astfel, pacienții solicită mai ales proceduri rapide, non-invazive, cu riscuri foarte mici și cu timp de recuperare mult mai scurt decât în cazul unor proceduri estetice chirurgicale.
Ca regulă generală în medicina estetică, bisturiul este, din ce în ce mai mult, înlocuit de ac.