Terapia Vampir PRP


Plasma Rich Platelet (plasmă îmbogățită cu trombocite) – Terapia Vampir sau Terapia Dracula este o tehnică de reîntinerire a tegumentului, utilizând mecanismele proprii de regenerare ale organismului.

La baza acestei tehnici stau factorii de creștere (peste 60) pe care îi avem depozitați, în structuri pre-formate, în sângele periferic și în trombocitele adulte periferice.

Terapia presupune recoltarea și concentrarea factorilor de creștere din sânge și reintroducerea acestora în țesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară și de sinteză de neocolagen pe termen lung.

Inițial, Terapia Vampir a fost folosită în ortopedie, în refacerea tendoanelor și a oaselor după fracturi, apoi în stomatologie, în regenerarea gingivală, în chirurgia plastică, pentru cicatrizarea arsurilor.

Tratamentul cu sânge propriu/Terapia Vampir este azi tot mai mult folosit în întreaga lume, cu scopul de a reîntineri pielea. După recoltarea unei cantități de sânge periferic, din acesta se obțin cantități suficiente de plasmă îmbogățită în factori de creștere și trombocite (plachete), care vor fi injectate după tehnicile medicinei estetice în zonele în care dorim să obținem rejuvenare.

Siguranța utilizării procedurii pe termen scurt și lung este foarte bună, folosindu-se o metodă pe care natura însăși a brevetat-o și o utilizează de când există viață.

Indicațiile tratamentului PRP/Terapia Vampir:

  • Reîntinerirea facială cu remodelarea ovalului feței;
  • Ștergerea ridurilor;
  • Reîntinerirea pielii de pe corp, decolteu, dosul mâinilor, gât etc;
  • Regenerarea părului, cu condiția existenței unui număr de foliculi piloși;
  • Terapia vergeturilor.

Cum se efectuează Terapia Vampir?

Se recoltează o cantitate mică de sânge într-o eprubetă sterilă, se procesează prin metode speciale de centrifugare pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce conțin factorii de creștere și reparare. Aceștia se eliberează în mod natural în orice tentativă a organismului de a repara o leziune.

Plasma bogată în trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac fin.

Terapia Vampir – metodă

Tehnica se efectuează sub cremă anestezică. Toate aceste etape de recoltare și preparare se efectuează rapid, în prezența pacientului, pentru ca acesta să aibă siguranța că i se administrează propriul sânge.

Care sunt beneficiile acestui tratament și când se observă rezultatele?

Semnele îmbătrânirii (ridurile fine și profunde, șanțurile nasolabiale, petele pigmentare, porii dilatați, pielea uscată, încrețită și laxă) se atenuează treptat, ședințele fiind efectuate la interval de 1 lună, până la obținerea rezultatelor dorite.

Terapia este folosită cu rezultate vizibile și pentru atenuarea cicatricilor postacnee, împotriva căderii difuze a părului, pentru accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic.

Metoda Plasmolifting/Terapia Vampir care se efectuează la Clinica Dr. Cristina Bejan are un preț accesibil pentru piața românească și rezultate comparabile cu ale tehnicilor similare, dar mult mai scumpe.

Terapia Vampir – înainte și după

Există contraindicații, riscuri?

Riscul de fenomene imunologice este complet absent, având în vedere că produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Există riscul de a face mici hematoame (vânătăi) la locul de injectare, care dispar în câteva zile, iar după injectare poate să apară un ușor proces inflamator local.

Pacientul trebuie să aibă o stare de sănătate bună, să nu fie în episod febril, să nu aibă tulburări de coagulare, afecțiuni de colagen. Aceleași contraindicații sunt valabile pentru orice altă intervenție estetică minim invazivă.

Terapia cu plasmă îmbogățită în trombocite se poate asocia în aceeași ședință cu microneedling cu Dermapen, cu laser fracționat Eufoton, cu peeling chimic sau cu PRX33 pentru rezultate mai rapide și mai spectaculoase.

O metodă recentă este IPRF, sau Injectable Plasma Rich Fibrin, în care sângele se recoltează fără anticoagulant și are un efect mai pronunțat de volumizare și de acțiune strict la locul injectării. Diferența constă în recoltarea unui număr mai mare de eprubete, între 4-8, iar injectarea trebuie efectuată rapid, în maxim 15 minute de la recoltare.