Mezoterapie


Look întinerit cu mezoterapia injectabilă

MEZOTERAPIA injectabilă, adică cu ACE sau MEZOTERAPIA CLASICĂ, este o metodă de tratament folosită în medicina estetică, ce constă în introducerea în tegument, prin injectare, a unui cocktail terapeutic format din vitamine, antioxidanți, minerale, aminoacizi, acid hialuronic și alți agenți farmaceutici.

Rezultatele sunt spectaculoase, procedura având ca efect stimularea sintezei de colagen, creșterea fermității pielii, refacerea elasticității și tonicității pielii, diminuarea celulitei și a depozitelor adipoase superficiale.

Mezoterapia injectabilă are rezultate excepționale în câteva dintre cele mai supărătoare suferințe cu impact dermatologic și estetic deopotrivă: în alopecie (căderea sau pierderea totală a părului), în celulită și acumularea localizată de grăsime, în inestetismele faciale de orice tip (îmbătrânire cutanată, riduri de vârstă sau de expresie, uscăciunea tenului etc.)

Mezoterapia cu ac se realizează sub anestezie locală, cu seringă sau pistoletul special de mezoterapie. Administrarea cocktailului de substanțe active cu ajutorul unui pistolet permite o injectare uniformă, precisă, de eficiență sporită, fapt care diminuează disconfortul procedurii și optimizează rezultatele.

Mezoterapia este folosită în tratamentul anumitor tipuri de alopecie (căderea părului), cocktailurile injectate având ca efect stoparea căderii părului și stimularea creșterii lui.

Principalele ingrediente ale amestecului injectat în mezoterapia indicată pentru alopecie sunt: acidul fosfatidic (cu rol în stimularea creșterii și proliferării celulare la nivelul foliculului pilos), superoxid dismutaza (cu rol în protejarea celulelor de oxidare) și riboflavina 2% (intervine în metabolismul energetic al celulelor foliculului pilos).

Mezoterapia pentru celulită și adipozități localizate sau lipoliza prin injecții presupune introducerea în zona cu depozite de grăsime a unor amestecuri de substanțe active, care topesc grăsimea subcutanată, obținându-se o reducere a circumferinței și o remodelare a zonei injectate.

Injectarea poate fi manuală sau, mai modernă, prin utilizarea unui pistolet de mezoterapie, care asigură o uniformitate a injectării, diminuând riscul reacțiilor adverse. Injectarea se realizează după anestezierea locală a zonei, astfel încât disconfortul pacientului să fie minim; după efectuarea procedurii, poate să apară o senzație de tensiune locală, ce poate persista câteva ore sau zile.

Topirea adipozităților localizate se poate realiza prin această tehnică în orice zonă a corpului: abdomen, flancuri, torace posterior, ceafă, bărbie dublă, coapse, fese, genunchi, gambe sau glezne.

Numărul de ședințe necesare variază, recomandându-se în general 6-10 ședințe, la interval de două săptămâni; se recomandă asocierea cu alte terapii corporale care să faciliteze drenajul grăsimilor dizolvate și să remodeleze laxitatea tegumentară.

Mezoterapia facială este ca o “ploaie în deșert” pentru ten.  Denumită și “cocktailul frumuseții” și aplicată la nivelul feței, gâtului sau decolteului, ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor și, în anumite cazuri, la corectarea unor semne și cicatrici. Tratamentul se injectează și în mâini, având același efect de rejuvenare.

Mezoterapia facială estompează ridurile fine, hidratează tenul și îl ajută să producă elastină și colagen, două substanțe responsabile de aspectul ferm și proaspăt al acestuia. Tratamentul are rol nutritiv, antioxidant, stimulează microcirculația și metabolismul celular local, efectul final fiind cel de rejuvenare (reîntinerire).

Mezoterapia este ca o “ploaie în deșert” pentru tenul nostru, deoarece îi oferă acestuia o sursă impresionantă de vitamine și nutrienți din care el își ia atât cât este necesar pentru a-și recăpăta elasticitatea, suplețea și fermitatea. Cel care vine să completeze toată această procedură este acidul hialuronic, care stimulează producția de colagen și elastină, făcând pielea să pară mai întinsă și mai tânără, deci cu mai puține riduri.

Un efect impresionant al mezoterapiei faciale cu ac este acela de “skin-tightening” (retracție a pielii) în zonele faciale ce prezintă laxitate (piele căzută).

Astfel, pielea de la nivelul gâtului, obrajilor sau din zona ochilor devine mai fermă, sub acțiunea de stimulare a colagenului și elastinei, realizată de substanțele injectate. În acest mod, formarea de noi fibre de colagen reorganizează structura tegumentului și acesta devine mai tonifiat.

Mezoterapia facială cu ac se recomandă să se combine cu tratamentele estetice chirurgicale precum laser, injectările de fillers cu acid hialuronic sau injectări cu toxină botulinică.