Transfer de Grăsime Proprie


Transfer de grăsime proprie

Lipofillingul sau transferul de grăsime proprie reprezintă o metodă prin care grăsimea, recoltată dintr-o anumită zonă (ex: abdomen, coapse) este folosită pentru volumizarea și îmbunătățirea calității tegumentului de la nivelul faței, mâinilor, sânilor, feselor sau în orice zonă unde există deficit de volum sau contur neregulat.

Procedura este lipsită de complicații majore, iar rezultatul este natural.

Spre deosebire de fillerele dermale, grăsimea proprie reduce semnificativ riscurile oricărei reacții alergice.

Lipofillingul este o metodă minim invazivă pentru a obține o rejuvenare și o volumizare facială sau a zonelor pe care dorim să le reîntinerim.

Grăsimea de pe abdomen, șolduri sau alte zone poate fi injectată, de exemplu, în cutele faciale adânci sau în cicatricile cauzate de acnee.

Transferul de grăsime proprie este indicat, de asemenea, în augmentarea mamară (pentru o creștere moderată a sânilor), în implantul mamar (pentru optimizarea procedurii), în reconstrucția mamară (ca metodă de umplere) și în augmentarea feselor.

Totodată, lipofillingul este indicat în rejuvenarea mâinilor. Transferul de grăsime adaugă volum, acoperind zonele cu vase de sânge și tendoane vizibile, iar pielea recapătă un aspect sănătos.

Transferul de grăsime proprie nu implică niciun fel de cicatrici, nici la locul recoltării și nici în zona de corecție.

Lipofillingul se poate realiza sub anestezie locală și nu necesită internare.

Grăsimea injectată supraviețuiește în proporție de 30-50% din volumul injectat, deci poate fi necesară încă o ședința la 3-4 luni interval.

O condiție esențială este existența unei zone donatoare cu grăsime de calitate, persoanele slabe neputând beneficia de această procedură.

Grăsimea conține, de asemenea, factori de creștere și celule stem, contribuind și la bioregenerarea zonei unde este injectate.

Trebuie avut în vedere că grăsimea își păstrează caracteristicile zonei de unde a fost recoltată și se va îngrășa conform zonei de unde a fost recoltată.

Nu se recomandă transfer de grăsime în zone unde în mod natural nu există grăsime, de exemplu în buze, deoarece mișcările buzelor vor împinge grăsimea care va migra în afara zonei injectate unde va forma granuloame inestetice.

Se poate asocia cu injectare de plasmă proprie pentru creșterea ratei de supraviețuire și pentru o vindecare și recuperare mai rapidă.