Endolifting facial cu laser Eufoton


Endolift facial laser Eufoton

Laserele reprezintă viitorul chirurgiei estetice şi al conturării corporale, iar chirurgia laser cu Eufoton cu lungimea de undă 1470nm, folosită la Clinica Dr. Cristina Bejan, este o tehnică revoluționară, apărută de aproximativ 10 ani pe piața europeană, iar în ultimii 2 ani și în SUA, unde a primit aprobarea FDA.

Tratamentul cu ajutorul laserului Eufoton face minuni în remodelarea corporală, efectele sale fiind similare procedurilor chirurgicale, însă cu mult mai puține traumatisme sau cicatrici.

Acțiunea laserului Eufoton, prin tehnica Endolift, oferă medicilor esteticieni veriga lipsa dintre procedurile noninvazive de tonifiere a pielii și un lifting chirurgical, cu rezultate bune pentru pacienții care doresc o procedură eficientă, cu perioada de recuperare redusă, fără cicatrici sau echimoze.

Endoliftul – tratamentul-vedetă al ultimilor 2 ani

Efectul principal al procedurii ENDOLIFT® este tonifierea sau, mai popular, strângerea pielii, cu alte cuvinte retracția și reducerea laxității tegumentare prin activarea neo-colagenezei și a factorilor de creștere în matricea extracelulară, datorită traumatismului termic specific.

Folosirea căldurii pentru contracția fibrelor de colagen și elastină și stimularea fibroblaștilor stă la baza multor dispozitive care au ca scop tratamentul laxității cutanate, dar inovația adusă de Eufoton este introducerea direct în țesutul-țintă, a razei laser și șuntarea afectării directe a pielii, care ar putea duce la arsuri și leziuni cutanate.

Reducerea laxității cutanate obținută prin ENDOLIFT® este strict legată de selectivitatea razei laser utilizate, adică de interacțiunea specifică a luminii laser care atinge selectiv două dintre principalele ținte ale corpului uman: apa și grăsimea.

Laserul Eufoton poate face și liposucție asistată. Unda laser topește grăsimea și o fluidifică, iar căldura degajată de laser produce endocoagulare, rezultatul fiind o liposucție fără sângerare postoperatorie, fără formarea de seroame și fără gâlme de grăsime. În același timp, se produce și retracția tegumentului.

Tratamentul Endolift® poate fi efectuat pe orice zonă facială unde se dorește tonifierea pielii și topirea grăsimii subdermice, dar procedura poate fi aplicată pe orice zonă a corpului unde există piele cu un minim suport subcutanat.

Particularitatea tratamentului ENDOLIFT® este că poate fi personalizat în raport cu imperfecțiunea care îl preocupă pe pacient prin parametrii diferiți, cum ar fi:

  • grosimea fibrei optice;
  • puterea sau fluxul de energie transferat prin fibra optică;
  • durata impulsului;
  • fluxul cu care energia intră în contact cu țesutul, specificat de timpul de emisie a impulsului și timpul de pauză;
  • adâncimea la care se deplasează fibra optică în țesut (lucrând mai superficial rezultă un efect mai mare de întărire a pielii, lucrând mai profund se obține în special topirea grăsimii).

Pentru a oferi cele mai bune rezultate, Eufoton® a dezvoltat fibre optice de ultimă oră.

Din punct de vedere tehnic, Eufoton® produce o serie de fibre optice special concepute (fibre FTF) care au un strat special, pentru a permite rezistența mecanică și un vârf special conceput pentru a naviga fluid în straturile pielii subcutanate și a furniza energia laserului într-un mod omogen.

Fibrele FTF pot diferi în funcție de calibru și tip de emisie; fibrele de 200 microni sunt utilizate pentru tratarea pleoapelor, în timp ce fibrele de 300 de microni sunt utilizate la nivelul feței și gâtului, deci cu cât tegumentul este mai gros, este indicată folosirea unei fibre optice mai groase, astfel că fibrele de 400/600 microni sunt utilizate pentru a trata zonele corpului ca abdomen, coapse, brațe, în care pielea este mai groasă și unde depunerile de grăsime sunt semnificative.

O zonă aparte care se pretează foarte bine la endolift este pleopa inferioară, blefaroplastia nechirurgicală cu fibră optică fiind superioară celei obținute prin tehnica standard cu laser CO2.

O altă aplicație spectaculoasă este tratamentul definitiv al hiperhidrozei axilare prin liposucția cu laser Eufoton, aparatul având presetați parametrii de lucru.

ENDOLIFT® este indicat a se utiliza fără anestezie împreună cu un sistem de răcire, dar din experiența dr. Cristina Bejan (peste 400 de endolifturi în ultimii 3 ani) nimeni nu a acceptat gradul de durere, astfel că la clinica noastră folosim o tehnică de anestezie locală minimă, deoarece, prin soluția anestezică, se mărește țesutul-țintă “apă”, iar o cantitate excesivă de lichid care pătrunde în țesuturi poate provoca dispersia căldurii și, prin urmare, poate modifica efectul foto-termic al laserului.

Durata întregului tratament depinde de mărimea zonei și poate varia de la 15 la 45 de minute. Rezultatele sunt imediate, deși la acest rezultat imediat contribuie și edemul postoperator. Rezultatul definitiv începe să apară la 2-3 săptămâni, după dispariția edemului, moment când începe să se declanșeaze un proces de remodelare a țesuturilor, care progresează adesea după 6 luni de la procedură.

Tratamentul poate fi repetat, după minimum 6 luni, în funcție de zona tratată, de laxitatea pielii și de nevoile pacientului.

Nu există contraindicații speciale după procedură și pacientul își poate relua imediat activitățile din viața de zi cu zi.

ENDOLIFT® poate fi, de asemenea, utilizat împreună cu un tratament de rejuvenare, fracțional non-ablativ, pentru a obține rezultate mai bune sinergic.

Nu există contraindicații speciale după procedură și pacientul își poate relua imediat activitățile din viața de zi cu zi.

Scanerul fracționat – a doua prăjitură oferită de Eufoton prin acest dispozitiv minune

Micro-spotul său de 200 de microni îmbunătățește textura și tonusul pielii fără efort și poate fi aplicat imediat după endolift sau de sine stătător. Tratamentul Lightscan poate fi repetat regulat la 3-4 săptămâni, în serii de minimum 3 ședințe fără vreun efect advers, dar cu recomandarea fermă a folosiririi unei creme de protecție solară.

De fapt, cremele de protecție solară, în această perioadă de schimbări climatice, ar trebui să facă parte din rutina zilnică, la fel ca periajul dentar. Pentru că ce rost are să investim în estetica facială, dacă nu ne și protejăm investiția?

Similar procedurii endolift, tratamentul fracționar poate fi adaptat nevoilor pacientului, fie folosind setările aparatului, fie personalizat de către medic. Tratează cu succes afecțiuni ca acneea chistică, vergeturile, cicatricile și poate fi folosit împreună cu alte substanțe sinergice, pentru un efect mai puternic.

Una dintre substanțele pe care le folosim, la Clinica Dr. Cristina Bejan, în asociere cu tratamentul fracționat, este PRX-T33.

PRX-T33 este o substanță de peeling facial bazată pe binecunoscutul acid tricloracetic (TCA).

TCA este unul dintre cele mai populare tratamente de peeling, deoarece este o substanță chimică netoxică, care face ca stratul superior al celulelor să se usuce și să fie eliminat.

Noutatea adusă de PRX-T33 este combinația de TCA și peroxid de hidrogen (H2O2) care pătrunde rapid în derm (unul dintre straturile pielii), activând un proces de regenerare fără a ataca epiderma (stratul exterior al pielii).

Soluția PRX-T33 conține 33% TCA și 67% peroxid de hidrogen. Produsul este incredibil de eficient. Combinația de TCA și peroxid de hidrogen stimulează dermul neinvaziv, reducând în același timp exfolierea agresivă a dermei.

PRX-T33 promovează stimularea fibroblastelor și a factorilor de creștere fără a provoca inflamații sau deteriorarea pielii. Tratamentul poate fi efectuat în orice perioadă a anului, spre deosebire de peeling, deoarece nu este fotosensibilizant și este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Folosirea PRX33 după tratamentul LIGHTSCAN fracționat stimulează dublu procesul de inducție colagenică și de tonifiere a pielii și elimină rapid stratul de celule moarte epidermice, dezvăluind la aproximativ o săptămână după tratament un ten curat, luminos și radios. Deși nu e un tratament specific de depigmentare, prin uniformizarea culorii tenului, produce și atenuarea petelor pigmentare.

Endoliftul Eufoton, LIGHTSCAN, PRX-T33 sunt proceduri de ultimă generație folosite la Clinica Dr. Cristina Bejan pentru biorevitalizarea pielii, iar rezultatele înseamnă: o piele fermă, elastică, un efect de lifting instant, luminozitate.

Testimonial

Dna I.I., 43 ani, își povestește experiența:

“Mă declar un fan al procedurii laser cu PRX din mai multe motive. În primul rând, pentru că este o procedură complet nedureroasă, cu efecte similare celor injectabile ca PRP-ul și mezoterarpia. O prefer în perioadele stresante, când sunt mai sensibilă la durere, pentru că este relaxantă și simt că nu îmi supun corpul unui stres suplimentar.

Timpul de recuperare este scurt, pielea ușor înroșită revine la normal după doar câteva ore, nu există restricții după efectuarea procedurii, iar efectele se văd în foarte scurt timp. Pielea capătă fermitate imediat, dispar ridurile fine și porii măriți, iar exfolierea de după intervenție mă determină să acord o mai mare importanță hidratării.

După exfoliere, pielea rămâne tonifiată, fermă, mai curată și luminoasă. Dispar petele pigmentare, pielea este mai netedă și mai catifelată, iar fondul de ten se aplică mai ușor și mai uniform. Și, deși îmi place foarte mult vara, am început să aștept toamna pentru a mă răsfăța cu acest tratament și pentru a da pielii un boost de energie după efectele expunerii la soare și căldură din timpul sezonului călduros. Pentru un efect de durată, mi-au fost suficiente trei ședințe, iar când simt nevoia să mă relaxez și să fac și ceva bun pentru tenul meu, revin la câte o ședință de întreținere.”