Servicii medicale de excelență la Clinica Dr. Cristina Bejan – Blefaroplastia

Postat pe 12.2.23 la ora 4:36 pm in Chirurgie estetică

Procesul de îmbătrânire la nivelul ochilor se manifestă prin scăderea elasticității pielii, modificări ale grăsimii periorbitale și este rezultatul acțiunii constante a radiației solare asupra tegumentelor.

Apare astfel un exces de piele și de grăsime care duce la scăderea câmpului vizual și la oboseală. Ridurile și pungile la nivelul pleoapei inferioare devin vizibile. Rezultatul: fizionomia capătă un aspect obosit.

Redarea luminozității zonei ochilor este cea mai eficientă și mai simplă intervenție chirurgicală estetică de reîntinerire.

Chirurgia pleoplelor căzute sau cu pungi se adresează atât femeilor, cât și bărbaților și nu este limitată de vârstă.

La Clinica Dr. Cristina Bejan, blefaroplastia se realizează cu anestezie locală, durează 1-2 ore și nu necesită internarea pacientului.

Intervenția este realizată de dr. Cristina Bejan, medic primar în chirurgie plastică, microreconstructivă și estetică.

După procedură și în următoarele 2-3 ore, se vor aplica comprese reci, pentru prevenirea edemului și a echimozelor.

Firele se elimină la 4-6 zile postoperator. Edemul și echimozele se reduc semnificativ după 4-7 zile și dispar la aproximativ 10-14 zile după intervenție. Cicatricile postchirurgicale sunt foarte fine și în 3-4 luni devin insesizabile. După intervenție, câmpul vizual se îmbunătățește semnificativ, iar fizionomia capătă un aspect tonic, deschis.

Rezultatele blefaroplastiei se mențin aproximativ 10 ani.

Chirurgia pleoapelor căzute se poate realiza independent sau împreună cu alte intervenții estetice faciale non-invazive, de tipul fillerelor sau toxină botulinică, dar și împreună cu miniliftingul temporal.