ENDOLIFT® cu laser Eufoton – revoluție în remodelarea facială și corporală

Postat pe 14.3.22 la ora 1:06 pm in Chirurgie estetică

Chirurgia laser cu Eufoton Aton, cu lungimea de undă 1470 nm, folosită la Clinica Dr. Cristina Bejan, este o tehnică revoluționară. Tratamentul cu ajutorul laserului Eufoton face minuni în remodelarea corporală, efectele sale fiind similare procedurilor chirurgicale, însă cu mult mai puține traumatisme sau cicatrici.
Acțiunea laserului Eufoton, prin tehnica ENDOLIFT®, oferă medicilor esteticieni veriga lipsă dintre procedurile noninvazive de tonifiere a pielii și un lifting chirurgical, cu perioadă de recuperare redusă, fără cicatrici sau echimoze.

Inovația adusă de Eufoton

Efectul principal al procedurii ENDOLIFT® este reducerea laxității tegumentare prin activarea neo-colagenezei și a factorilor de creștere în matricea extracelulară, datorită traumatismului termic specific.
Folosirea căldurii pentru contracția fibrelor de colagen și elastină și stimularea fibroblaștilor stă la baza multor dispozitive care au ca scop tratamentul laxității cutanate, dar inovația adusă de Eufoton este introducerea, direct în țesutul-țintă, a razei laser și șuntarea afectării directe a pielii, care ar putea duce la arsuri și leziuni.

Laserul Eufoton și liposucția asistată

Reducerea laxității cutanate, obținută prin ENDOLIFT®, este strict legată de selectivitatea razei laser utilizate, adică de interacțiunea specifică a luminii laser care atinge selectiv două dintre principalele ținte ale corpului uman: apa și grăsimea.
Laserul Eufoton poate face și liposucție asistată. Unda laser topește grăsimea și o fluidifică, căldura degajată de laser produce endocoagulare, iar rezultatul este o liposucție fără sângerare postoperatorie, fără formarea de seroame și fără gâlme de grăsime. În același timp, se produce și retracția tegumentului.

Particularitatea tratamentului ENDOLIFT®

Tratamentul Endolift® poate fi efectuat atât în zona facială, pentru tonifierea pielii și topirea grăsimii subdermice, cât și în orice altă zonă a corpului.
Particularitatea tratamentului ENDOLIFT® este că poate fi personalizat prin:

  • grosimea fibrei optice;
  • puterea sau fluxul de energie transferat prin fibra optică;
  • durata impulsului;
  • fluxul cu care energia intră în contact cu țesutul specificat de timpul de emisie a impulsului și timpul de pauză;
  • adâncimea la care se deplasează fibra optică în țesut (lucrând mai superficial, rezultă un efect mai mare de întărire a pielii, lucrând mai profund se obține în special topirea grăsimii).

Aplicații spectaculoase ale laserului Eufoton®

Pentru a oferi cele mai bune rezultate, Eufoton® a dezvoltat fibre optice de ultimă generație (FTF), care au un strat special pentru rezistență mecanică și un vârf conceput pentru a naviga fluid în straturile pielii și a conduce energia laserului într-un mod omogen.
O zonă aparte care se pretează foarte bine la ENDOLIFT® este pleopa inferioară.
De asemenea, o aplicație spectaculoasă este tratamentul definitiv al hiperhidrozei axilare prin liposucția cu laser Eufoton.
La Clinica Dr. Cristina Bejan, unde au fost realizate peste 400 de endolifturi în ultimii 3 ani, este folosită o tehnică de anestezie locală minimă.

Rezultate rapide

Durata întregului tratament depinde de mărimea zonei și poate varia de la 15 la 45 de minute. Rezultatul definitiv începe să apară la 2-3 săptămâni după dispariția edemului și momentul când începe să se declanșeze un proces de remodelare a țesuturilor, care progresează adesea după 6 luni de la procedură.
Tratamentul poate fi repetat, după minimum 6 luni, în funcție de zona tratată. Nu există contraindicații speciale după procedură și pacientul își poate relua imediat activitățile din viața de zi cu zi.