Chirurgie Estetică


Chirurgia estetică, pașii către frumusețe și încredere în sine

Chirurgia estetică se referă la toate interventiile chirurgicale de înfrumusețare, care folosesc bisturiul și care presupun o intervenție invazivă asupra organismului.

La prima consultație, va fi evaluată regiunea anatomică vizată și se vor solicita informații despre istoricul medical, tratamentele medicamentoase urmate și așteptările personale ale pacientului.

În timpul acestei discuții se va stabili dacă:

– Pacientul este un candidat potrivit pentru procedura în cauză;

– Așteptările pacientului sunt realiste;

– Există tratamente alternative mai puțin invazive care ar putea rezolva problema;

– Problema poate fi soluționată printr-o singură intervenție sau este posibil să fie necesare mai multe proceduri consecutive;

– Există mai multe opțiuni chirurgicale și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre acestea;

– Rezultatele vor fi temporare, pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, procesul de îmbătrânire putând fi încetinit, dar nu oprit;

– Anestezia folosită poate fi locală sau generală și poate avea efecte adverse importante;

– Procedura implică spitalizare (și pentru ce perioadă);

-Există riscul apariției unor complicații și care ar fi acestea;

– Progresul va fi monitorizat după intervenție și cât timp.

Procedura este definitivă, odată tăiat un țesut nu mai poate fi repus la loc și presupune existența unei cicatrice postoperatorii.

După o intervenție estetică cu așteptari realiste și asumate, rezultatul poate crește stima și încrederea în sine considerabil, ceea ce va aduce îmbunătățiri în viața socială și profesională.

O intervenție chirurgicală estetică este o decizie pur personală, doctorul fiind doar un îndrumător, un furnizor de informații pertinente adaptate individualizat și un executant pe care pacientul îl alege în cunoștință de cauză și în care trebuie să aibă deplină încredere și cu care să rezoneze empatic.