Rinoplastie

Rinoplastia

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală la nivelul nasului care îmbunătățește aspectul și proporțiilenasului pacientului. Un nas prea mare, prea mic, prea încovoiat, prea ascuţit, prea „borcănat”, ori prea turtit, poate constitui un generator de complexe pentru multe persoane. Datorită evoluţiei chirurgiei estetice din ultimii ani, aceste neplăceri şi complexe pot fi remediate, rinoplastia fiind una dintre cele mai solicitate şi obişnuite operaţii si in acelasi timp este cea mai sigură, eficientă şi rapidă modalitate prin care se îmbunătătesteîn mod considerabil armonia trăsăturilor faciale. Acest fapt are o valoare emoțională foarte mare, deoarece majoritatea celor care suferă de defecte fizice ale nasului, tind să aibă o încredere scăzută în propria persoană, ceea ce îi face să se autoizoleze social şi profesional.

Nasul, prin situarea sa în centrul feţei, este cel care atrage atenţia încă din primele momente ale interacţiunii între două persoane, astfel încât, orice asimetrie sau dizarmonie, neconcordanţă a dimensiunilor sau formei sale cu restul feţei va fi sesizată imediat de interlocutor.

Există mai multe tipuri de rinoplastie, iar decizia asupra operaţiei tine de particularităţile fiecărui pacient.

Din punctul de vedere al structurilor ce vor fi corectate există rinoplastia totală, intervenţie realizată atât la nivelul structurilor cartilaginoase, cât şi la al celor osoase.

Rinoplastia parţială este o intervenţie doar asupra structurilor cartilaginoase sau doar a celor osoase de ex in cazul în care pacientul are, de exemplu, o proemeninţă a vârfului nazal cu contur osos corect sau doar o cocoaşă inestetică, pentru vârful nasului nefiind necesare corecţii.

Din punctul de vedere al numărului de intervenţii la nivel nazal, există rinoplastie primară, atunci când nasul nu a mai suferit corecţii, aceasta fiind prima operaţie la nas. Rinoplastia secundară se realizează în cazul în care pacientul a mai făcut o operaţie de corecţie a nasului (fie în urmă unui traumatism, fie tot o intervenţie în scop estetic sau funcţional).

Există nasuri care au diformităţi importante sau sunt modificate în urma unor defecte congenitale, sau traumatisme grave, iar în aceste cazuri sunt necesare mai multe intervenţii pentru obţinerea unui aspect cât mai estetic şi a unei simetrii.

Prin rinoplastie se pot corecta, dimensiunile nasului (lungime, lăţime, proiecţia vârfului), imaginea sa de profil (cocoaşa inestetică sau alte deformări ale conturului), forma nărilor.

Cine poate beneficia de rinoplastie?

În cazul rinoplastiei realizate în scop estetic, pot beneficia de această operaţie doar persoanele care au depăşit perioada pubertăţii, în general peste 18 ani, cand procesul de crestere al nasului este considerat incheiat iar pacientul are discernamantul necesar.

În ce constă operaţia de rinoplastie?

Există două metode de realizare a operaţiei de rinoplastie: metodă deschisă (cea mai des utilizată) şi metodă închisă, aplicabilă doar la număr redus de cazuri, ce necesită corecţii minore.

“În rinoplastia deschisă se va efectua o incizie la nivelul columelei (porţiunea vizibilă ce desparte narinele) şi câte o incizie pe interiorul narinelor permitand vizibilitatea directa a structurilor ce urmeaza a fi corectate.

În cazul metodei închise, incizii se fac doar pe interiorul narinelor, motiv pentru care nu există o vizibilitate a directă a structurilor interne ale nasului, de aceea, această intervenţie este aplicabilă în puţine cazuri, cu defecte minore. Operaţia de rinoplastie durează în medie 1-2 ore şi se realizează sub anestezie locală sau generală.

Cât durează perioadă de recuperare?

Dupa operatie se vor introduce in ambele nari niste pansamente speciale cu rol de a impiedica sangerarile postoperatorii care vor fi scoase la 24-40 ore, timp in care pacientul nu va putea respira pe nas. Pentru mentinerea formei se va aplica o atela si un pansament in forma de fluture la nivelul nasului care va fi mentunut cel putin 7 zile.

In urma operatiei vor apare echimoze si edeme importante in jurul ochilor mai ales daca s-a intervenit pentru corectia oaselor nazale.

Recuperarea în urmă operaţiei de rinoplastie durează în medie 2-3 săptămâni.

Principalele recomandări după operaţie vizează repausul fizic în primele 2-3 săptămâni postoperator, urmate de o reluare treptată a activităţilor fizice cotidiene şi a sportului (la aproximativ două luni postoperator), protejarea de frig şi de soare, dar şi evitarea loviturilor la nivelul nasului, dormitul cu nasul in perna, purtarea ochelarilor.

Rezultatul final al rinoplastiei este vizibil după aproximativ 6 luni-1 an.

Preturi:

Cu anestezie locala (interventii doar la nivelul zonei cartilaginoase)
800-1000 euro
Interventie completa cu anestezie generala
1500-2000 euro

Va asteptam sa ne vizitati!

Vă oferă intr-o locatie centrala, de lux, la standardele cele mai înalte, servicii de medicina estetica, de intretinere faciala si remodelare corporala, , diverse tehnici de masaj manual, reflexo-terapie si mai nou medicina holistica.

Contact Medicina Estetica Mirrors

Punct de reper intersectia B-dul Carol I cu Calea Mosilor

Bd. Carol, nr. 68, et. 2, interfon 03
Bucuresti
Email: mirrors.office@gmail.com
Telefon: +4 031 4329 388
Mobil: +4 0734 032 408

Dr. Cristina Bejan