Botox cosmetic | Medicina estetica

Botox cosmetic

Tratamentul cu Botox cosmetic reprezinta injectarea intradermica a toxinei botulinice tip A cu scopul de a ameliora ridurile de expresie. Botox este doar una dintre denumirile comerciale ale toxinei botulinice produsa de bacteria clostridium botulinum. In doze foarte mici, diluate, si inactive aceasta toxina are fecte extraordinare in ameliorarea ridurilor de expresie.

Tratare Riduri perioculare, laba gastii

Tratare riduri frontale

Tratare riduri intersprancenoase

Tratare riduri peribucala

ACTIUNE

Botox amelioreaza ridurile prin relaxarea muschilor si blocarea impulsurilor nervoase care duc la formarea cutelor pe piele. Rezultatele tratamentului cosmetic cu Botox depind si de varsta pacientului – la persoanele pana in 40 de ani ridurile sunt eliminate complet, insa dupa varsta de 40 de ani, cand linia maxilarului este lasata, se pierde tesutul adipos si apar cutele de expresie din jurul gurii, se recomanda injectarea cu Botox in combinatie cu proceduri minime de lifting sau fillers.

Administrare

Injectarea cu Botox dureaza cateva minute si de obicei nu necesita anestezie. La cerere se poate folosi anestezie locala cu crema care contine lidocaina. Disconfortul este minim si temporar. Zona cel mai frecvent tratata cu Botox este cea de la nivelul ochilor sau asa zisa laba de gasca, ridurile dintre sprancene si cele de pe frunte.

Injectarile in jurul gurii si barbiei prezinta un risc mare de a afecta zambetul mai ales daca nu sunt effectuate de un doctor specializat in acest tratament.

Zone tinta tratament Botox

Cutele transversale de pe frunte – ridurile atentiei

Zona dintre sprancene – ridurile glabelare

Zona din jurul ochilor – ridurile periorbitale (laba gastei)

Frunte si ochi – ridicarea sprancenelor

Ridurile buzei superioare

Santul nazo-labial

Asimetrie faciala

Muschiul pielos al gatului

Zone botox cosmetic

De obicei, efectele injectarii cu Botox sunt pe deplin vizibile in 2 – 4 zile si dureaza 4 – 6 luni. Odata cu fiecare injectare, ridurile reapar mai putin adanci, pe masura ce muschii “invata” sa se relaxeze iar distanta intre injectari creste , astfel ca dupa 3 ani este posibil sa nu aveti nevoie decat de un tratament pe an. Botox pentru transpiratie abundenta – hiperhidroza De obicei, in cazul persoanelor care transpira abundent, sistemul nervos este hiperactiv.

Injectarile cu Botox pentru hiperhidroza axilara sau palmara s-au dovedit a avea mai putine efecte secundare si efectul de reducere a transpiratiei pe o perioada intre 6 luni si 2 ani. Botox controleaza transpiratia abundenta blocand aceticolina, substanta care stimuleaza glandele sudoripare. Hiperhidroza se poate manifesta si la nivelul palmelor, picioarelor sau a fetei, insa injectarile multiple in aceste zone sunt mai dureroase si pot avea o serie de efecte secundare, precum paralizia musculara temporara.

Efecte secundare in tratamentul Botox Mare parte dintre efectele secundare sunt produse din vina persoanei care administreaza tratamentul, o tehnica gresita ducand de multe ori la paralizia unui muschi gresit. Acest lucru poate rezulta intr-un zambet inegal, imposibilitatea de a inchide ochii sau a mesteca, efecte ce pot dura pana la 6 saptamani. Multe dintre aceste efecte secundare pot fi evitate cu o tehnica corespunzatoare si daca pacientul evita atingerea zonei injectate timp de 12 ore dupa tratament. Cele mai obisnuite efecte secundare ale injectarii cu Botox sunt: contuzii temporare – datorate unei modalitati gresite de injectare; amorteala usoara in zona injectarii; umflare usoara sau contuzii in jurul injectarii; reactii alergice la Botox; lipsa reactiei la tratament; migrene (efect temporar); infectii respiratorii; sindrom gripal; ptoza palpebrala – prabusirea pleoapelor (de obicei temporar; poate dura pana la 3 saptamani); greata (efect temporar); indigestie;

Tratament botox cosmetic

S-a inregistrat un numar de pacienti care nu raspund la tratamentul cu Botox, precum si o parte din pacienti care au raspuns la tratamentul initial, apoi nu au mai raspuns la injectarile urmatoare. Este posibil ca acestia din urma sa fi capatat anticorpi ce neutralizeaza efectul substantei.

Preturi:

20 ui – o zona la alegere – periocular, intersprancenos sau frunte

400 Ron

50 ui – tratamentul complet al fetei pe cele 3 zone

900 Ron

10 ui – tratamentul zonelor complementare (buze, barbie, marionete)

250 Ron

Va asteptam sa ne vizitati!

Vă oferă intr-o locatie centrala, de lux, la standardele cele mai înalte, servicii de medicina estetica, de intretinere faciala si remodelare corporala, , diverse tehnici de masaj manual, reflexo-terapie si mai nou medicina holistica.

Contact Medicina Estetica Mirrors

Punct de reper intersectia B-dul Carol I cu Calea Mosilor

Bd. Carol, nr. 68, et. 2, interfon 03
Bucuresti
Email: mirrors.office@gmail.com
Telefon: +4 031 4329 388
Mobil: +4 0734 032 408

Dr. Cristina Bejan